Εμπάργκο της Αυστραλίας σε κρέατα και γαλακτοκομικά από τη ΕΕ

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την Ελλάδα, καθώς και από τον υπόλοιπο κόσμο, με εξαίρεση τις εισαγωγές από ΗΠΑ, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Ινδονησία.

Η απαγόρευση αποτελεί πλήγμα για τις εξαγωγές ελληνικών τυριών και γιαουρτιού στην Αυστραλία, η κατανάλωση των οποίων παρουσιάζει τελευταία ανοδική τάση.

Οπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία η απαγόρευση αυτή επιβάλλεται καθώς ο αφθώδης πυρετός που πλήττει τη Βρετανία, αποτελεί απειλή και για την Αυστραλία που παράγει τεράστιες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της από το εξωτερικό. Η Αυστραλία ως γνωστόν, εξάγει κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Λόγω του αφθώδους πυρετού που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει αύξηση η εξαγωγή αυστραλιανών κρεάτων, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αύξηση εξαγωγών κρέατος καγκουρό!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση