Η ηπαρίνη στον αγώνα κατά του καρκίνου

Το σωτήριο αντιπηκτικό φάρμακο ηπαρίνη, που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή για την πρόληψη των θρομβώσεων στο αίμα, μπορεί να βοηθά τον οργανισμό στην καταπολέμηση των μεταστάσεων του καρκίνου, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αποδείξεις πως η ηπαρίνη περιορίζει το ενδεχόμενο μεταστάσεων, εμποδίζοντας την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να μετακινούνται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

“Σήμερα, ο πρωτοπαθής καρκίνος δεν σκοτώνει τον καρκινοπαθή καθώς αφαιρείται χειρουργικά ή με ακτινοβολίες. Η μετάστασή του είναι αυτή που σκοτώνει”, γράφει ο δρ. Αζίτ Βάρκι, κύριος συντάκτης της μελέτης που δημοσιεύει στο σημερινό της τεύχος η επιθεώρηση “Proceedings” της αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δοκιμές του φαρμάκου σε ποντίκια έδειξαν ότι ο καρκίνος τους περιορίστηκε όπως και οι μεταστάσεις. Έτσι πλέον μελετάται το ενδεχόμενο το φάρμακο ηπαρίνη, να μπορεί βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο στο παχύ έντερο, στο πάγκρεας και στους πνεύμονες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση