Διπλασιάστηκαν τα παχύσαρκα παιδιά στις ΗΠΑ

Ολο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα για την υγεία και τη διατροφή, που διεξάγεται από το ειδικό κέντρο CDC (Centers for Disease Control and Prevention) στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία αυτά δώθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το διευθυντή του τμήματος Dr. Jeffrey P. Koplan. Οπως δήλωσε, τα αρχικά στοιχεία για το 1999 έδειξαν ότι το 13% των παιδιών ηλικίας 6-11 και το 14% των εφήβων είναι υπέρβαροι. Oι αντίστοιχες τιμές, για την περίοδο 1988-1994, ήταν 11% για τα παιδιά και τους έφηβους.

Η έρευνα αυτή, ονομάζεται ΝΗΑΝΕS (National Health and Nutrition Examination Survey) και αποτελεί την πιο εκτεταμένη έρευνα που αφορά την υγεία και τη διατροφή. Συγκεντρώνει στοιχεία διατροφής, ανθρωπομετρίας και φυσικής κατάστασης από κατοίκους όλης της χώρας.

Η έρευνα NHANES μετράει τον παλμό της υγείας του έθνους, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τον αριθμό των Αμερικανών που πάσχουν από καρδιοπάθειες, διαβήτη, οστεοπόρωση, αναπνευστικές παθήσεις αλλά και παράγοντες κινδύνου όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και την παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση