Σημαντικές εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία των νόσων του πεπτικού

Σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των νόσων του πεπτικού συστήματος , όπως το έλκος του δωδεκαδακτύλου ο καρκίνος του παγκρέατος, ήπατος και του παχέως εντέρου, έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακά είναι και τα επιτεύγματα και στη θεραπευτική ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του χρόνου και του κόστους νοσηλείας των ασθενών.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ κ. Μ. Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα « Γαστρεντερολογικές Ημέρες – Πρόοδοι στην Γαστρεντερολογία στην αυγή του 21ου αιώνα», που θα διεξαχθεί από τις 22 έως και τις 24 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαδημητρίου στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του πεπτικού σωλήνα, ο οποίος στις διάφορες εντοπίσεις στα όργανα του πεπτικού αποτελεί τον συχνότερα εμφανιζόμενο καρκίνου του ανθρώπου.

Στο συνέδριο θα τονιστεί η σημασία της σωστής διατροφής, των ανακαλύψεων της μοριακής βιολογίας και της ενδοσκόπησης στην πρόληψη αυτών των καρκίνων του πεπτικού, όπως επίσης και η εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού για την πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.

Τέλος στο συνέδριο θα αναλυθεί και η ανάγκη καθολικού εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας B σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος. Ειδικά για τις ηπατίτιδες Β και C θα αφιερωθεί ένα ολόκληρο πρωϊνό του συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση