Κατώτατο όριο βάρους στα φωτομοντέλα στη Νορβηγία

Το υπουργικό συμβούλιο στο Οσλο ανακοίνωσε πως πρέπει να οριστεί κατώτατο όριο βάρους για τα φωτομοντέλα, ώστε οι νέες που προσπαθούν να τα μιμηθούν, να μην προβαίνουν σε εξαντλητικές δίαιτες. ‘Υπάρχει σοβαρό προβλημα, για το οποίο μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι’, δήλωσε η υπουργός Υποθέσεων για την Οικογένεια και τα Παιδιά, Καρίτα Μπέκεμελεν Ορχέιμ.

Η Νορβηγία εξετάζει την περίπτωση να περάσει νομοσχέδιο που θα ορίζει κατώτατο όριο βάρους για τα φωτομοντέλα, αν η βιομηχανία της μόδας και της διαφήμισης δεν κάνουν κάτι γι αυτό. Η υπουργός είπε ότι τα κορίτσια υποβάλλονται σε αυστηρές δίαιτες για να μοιάζουν στα πολύ αδύνατα μανεκέν που προβάλλουν τα περιοδικά.

“Ελπίζω ότι η πρότασή μας αυτή να βρεί ανταπόκριση στις επιχειρήσεις της διαφήμισης και του μόντελινγκ, ώστε να θέσουν κανόνες και το κατώτατο όριο βάρους να είναι ένας από τους κανόνες αυτούς”, πρόσθεσε. Ορισμένα πρακτορεία φωτομοντέλων, πάντως, άρχισαν να διαμαρτύρονται ισχυριζόμενα ότι η ρύθμιση θα πλήξει τις κοπέλες που είναι πολύ αδύνατες και ότι είναι δύσκολο να καθοριστεί ένα τέτοιο όριο, αφού το βάρος εξαρτάται από την ηλικία, το ύψος και την ανατομία του κάθε φωτομοντέλου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση