Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου της Καβάλας

Οριστικοποιήθηκε και επίσημα το θέμα χρηματοδότησης της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Καβάλα και πρόκειται για το λόγο αυτό να δοθούν εννέα δισ δρχ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και άλλα εννέα δισ για τον ξενοδοχειακό και ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος, χρήματα, τα οποία θα διατεθούν από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο οποίος παραβρέθηκε σε σύσκεψη, που έγινε στην έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία των υπόλοιπων νομαρχών της ΑΜ-Θ και των δύο υπερνομαρχών της περιφέρειας, με επικεφαλής στην ευρεία αυτή σύσκεψη το γενικό γραμματέα ’ρη Παπαδόπουλο.

Στην Καβάλα, εξάλλου, στην εξαετή διάρκεια του Γ’ ΚΠΣ ορίστηκε να δοθουν 17,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, χρήματα με τα οποία, όπως ανέφερε ο Θ. Καλλιοντζής και η νομαρχία σε ένα δίμηνο από σήμερα θα διαμορφώσει τα έργα, που θα ενταχθούν στο Γ’ ΚΠΣ.

Πρόκειται – μεταξύ άλλων – για παρεμβάσεις σε αλιευτικά καταφύγια, μικρά λιμάνια, εγγειοβελτιωτικά έργα, αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου του Νέστου, τις υποδομές τουριστικές και επιχειρηματικότητας, υποδομές στην υγεία – πρόνοια, τον εκσυγχρονισμό στα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία και γενικότερα αναβάθμιση και επεμβάσεις σε κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας.

Επίσης, αφορούν έργα στη Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών στο νέο λιμάνι Καβάλας και στο βιοτεχνικό πάρκο, που θα γίνει στη ΒΙΠΕ Καβάλας, αλλά και έργα στο επαρχιακό δίκτυο του νομού. Με τμήμα των χρημάτων αυτών προβλέπεται να γίνει αναβάθμιση στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου και της Ποταμιάς Θάσου, αλλά και έργα, που αφορούν την εκπαίδευση, είτε την πρωτοβάθμια, είτε τη δευτεροβάθμια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση