Ελληνο – Σουηδική συνεργασία για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σουηδοί επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με επικεφαλής τον κ. Β. Λάγκερσορν, υπεύθυνο του Ινστιτούτου Ερευνας και Τεχνολογίας Αέριων Ρύπων της Στοκχόλμης, επισκέφθηκαν το τμήμα ελέγχου αερορυπάνσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είχαν πολύωρη συνεργασία με τον καθηγητή περιβάλλοντος του ΔΠΘ Σπύρο Ραψομανίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επιστημονική συζήτηση και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για ερευνητικά θέματα γύρω από τις ρυπάνσεις που απασχολούν ειδικότερα την περιοχή της Καβάλας και της Ξάνθης.

Στη συνέχεια οι Σουηδοί επιστήμονες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης Κώστα Τάτση και συζήτησαν τις προοπτικές για υλοποίηση επένδυσης δημιουργίας μονάδας κατασκευής μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας μέτρησης των αέριων ρύπων, επιλέγοντας ως χώρο υλοποίησής της τη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας.

Στο μεταξύ, η επιστημονική ομάδα του κ. Σπύρου Ραψομανίκη συνεχίζει τις εργασίες της για τη σύνταξη μελέτης, η οποία θα καταγράφει τα ποσοστά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της Καβάλας, αλλά και τους τρόπους ελαχιστοποίησης ή και εκμηδενισμού των αέριων ρύπων, ιδιαίτερα στη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας.

Η προμελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση της Καβάλας, αναμένεται να παραδοθεί στη νομαρχία από την επιστημονική ομάδα του κ. Σπύρου Ραψομανίκη το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα αυτού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση