Τα ψηλά τακούνια βλάπτουν την υγεία των ποδιών

Μια στις πέντε γυναίκες που φορά ψηλά τακούνια υποφέρει από πόνους στα πόδια, ενώ μόνο μία στις τρεις επιλέγει παπούτσια με κριτήριο την καλή υγεία των ποδιών της. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο British Journal of Podiatry, διαπιστώνεται ότι ότι παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες ακολουθούν τη μόδα, μόλις σε μία από τις τρεις γυναίκες αρέσει να φορά τακούνια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το 80% των γυναικών δεν θα άλλαζαν το τύπο των παπουτσιών που φορούν, μόνο και μόνο για να βελτιώσουν την υγεία των ποδιών τους και μία στις έξι θεωρεί ότι ένα παπούτσι ταιριάζει σωστά στο πόδι όταν πιέζει μεταξύ τους τα δάκτυλα των ποδιών.

Η δέσμευση της γυναίκας να ακολουθεί τη μόδα έχει ως άμεσο επακόλουθο να επεκτείνεται η τάση αυτή και στην επιλογή παπουτσιών για τα παιδιά της. Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισές θεωρούν ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για τα παιδιά που είναι άνω των οκτώ ετών να έχουν προηγουμένως μετρήσει ακριβώς το μέγεθος των ποδιών τους, προκειμένου να τους αγοράσουν καινούρια παπούτσια.

Επίσης θεωρούν ότι τα παιδιά από αυτή την ηλικία και εξής μπορούν να φορούν παπούτσια, ακολουθώντας τις οδηγίες της μόδας, παρά το γεγονός ότι η Society of Chiropodists and Podiatrists προειδοποιεί ότι τα οστά στα πόδια των παιδιών δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί σε αυτή την ηλικία και η ολοκληρωτική ανάπτυξή τους συντελείται στην ηλικία των 18 ετών.

Ο Philip Joyce, ο ποδίατρος που ήταν επικεφαλής της μελέτης ανέφερε: Η μόδα επιδρά πολύ σημαντικά στις επιλογές που κάνουμε και για πολλούς το αίσθημα ενδυνάμωσης βελτίωσης της αυτοπεποίθησης αποκτάται με το να φορούν υψηλά τακούνια ή άλλα παπούτσια της μόδας, επιλογή που υπερέχει της επιλογής για καλή υγεία των ποδιών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση