Κροκοδείλια γεύματα

Κροκοδείλια γεύματαΣε άλλα είδη κρέατος στρέφονται πλέον οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, καθώς η νόσος των τρελών αγελάδων, ο αφθώδης πυρετός και η κρίση με τις διοξίνες έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη τους προς τα παραδοσιακά είδη κρέατος. Οι εκτροφείς ζώων, όπως οι στρουθοκάμηλοι και οι κροκόδειλοι, δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους, καθώς βλέπουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους να αυξάνεται συνεχώς. O κ. Κ. Τεμπσιρίπονγκ, διευθυντής ενός εκτροφείου κροκοδείλων στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ότι τον τελευταίο καιρό οι παραγγελίες από την Ευρώπη, ιδίως από την Γερμανία, συνεχώς αυξάνονται. Ανάλογη ικανοποίηση επικρατεί και στην Σουηδία, όπου ο πρόεδρος της Ενωσης Εκτροφέων Στρουθοκαμήλων της Σουηδίας κ. Ματς Ερικσον, ανακοίνωσε στο συνέδριο της Ενωσης, πως στα περίπου εκατό εκτροφεία της Σουηδίας, υπολογίζεται πως θα σφαγιαστούν περισσότερα από 3.000 πτηνά μέσα στο 2001, αριθμός κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2000.

Γευση και θρεπτική αξία του κρέατος του κροκόδειλου

Η γεύση του κρέατος του κροκόδειλου είναι μοναδική. Αλλοι υποστηρίζουν ότι μοιάζει με αυτή του κοτόπουλου ή του μοσχαριού ενώ άλλοι τη συγκρίνουν με αυτή του ψαριού ή των θαλασσινών.

Το κρέας που προέρχεται από την ουρά ή τα σαγόνια είναι και το πιο τρυφερό. Τα υπόλοιπα κομμάτια από τον κορμό και τα πόδια είναι λιγότερο τρυφερά, οπότε και προτείνονται για κιμά, σούπες και πιάτα κατσαρόλας.

Η διατροφική αξία του κρέατος αυτού, είναι ισάξια με των άλλων κρεάτων που καταναλώνονται ευρέως (μοσχάρι, χοιρινό). Επιπλέον περιέχει μικρότερο ποσοστό κορεσμένων λιπαρών οξέων και χοληστερόλης, που έχουν συνδυαστεί με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δεν είναι όμως μόνο το κρέας του κροκόδειλου. Από το λίπος του παρασκευάζεται ένα είδος λαδιού το οποίο έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του άσθματος, ειδικά όταν συνδυάζεται με αντιβιοτικά.

Διατροφική αξία του κρέατος της στρουθοκαμήλου

Κροκοδείλια γεύματαΗ διατροφική αξία του κρέατος της στρουθοκαμήλου είναι επίσης σημαντική μια και η περιεκτικότητα σε λίπος δεν ξεπερνά το 2.8%. Η περιεκτικότητα λίπους για το μοσχάρι και τη γαλοπούλα είναι 9.3% και 5% αντίστοιχα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι μειωμένη και η ενεργειακή αξία του κρέατός της (140kcal/100g) και να μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για ένα διαιτητικό πιάτο.

Το φιλέτο και η μπριζόλα στρουθοκαμήλου, μαγειρεύονται όπως τα άλλα κρέατα, με αποκλειστική τη μοναδικότητα γεύσης και ποιότητας τροφής. Για τους λόγους αυτούς η ζήτηση στην Ευρωπαϊκή αγορά αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ στην Ελλάδα σερβίρεται σε επιλεγμένα εστιατόρια όπου η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αναμενόμενη.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση