ΗΠΑ: Ανθρωποκτονία η κύρια αιτία θανάτου για τις έγκυες

ΗΠΑ: Ανθρωποκτονία η κύρια αιτία θανάτου για τις έγκυεςΗ κύρια αιτία θανάτου στις έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ είναι η … ανθρωποκτονία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του “Journal of Midwifery and Women’s Health”. Οι συγγραφείς της μελέτης έκαναν ανασκόπηση σε 651 αρχεία αυτοψιών που έγιναν από το νεκροτομείο της Κολούμπια από το 1988, έως και το 1996. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακαλύψουν 13 ανθρωποκτονίες εγκύων, οι οποίες δεν είχαν ανακοινωθεί μαζί με τους 21 θανάτους από ιατρικές αιτίες (πχ, αιμορραγίες και λοίμωξη). Αυτοί οι 13 θάνατοι αντιπροσωπεύουν το 38% των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

“Λίγες μελέτες έχουν εκτιμήσει την επίπτωση της ανθρωποκτονίας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας” εξηγεί η ερευνήτρια κ. Cara Krulewitch, CNM, PhD, του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη. “Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην κατανόηση αυτού του προβλήματος, ειδικά ανάμεσα στις έγκυες γυναίκες”.

Τα άλλα ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:
Οι δολοφονίες συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εγκυμοσύνης, πράγμα που δυσχεραίνει την αναγνώριση της εγκυμοσύνης και τη συσχέτισή της με τη δολοφονία.
Το όπλο που χρησιμοποιείται είναι συνήθως το πιστόλι, ενώ σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται οι έγκυες γυναίκες, μεταξύ 15-19 ετών.

Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι τα ευρήματα από την έρευνά τους, θα οδηγήσουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας και στατιστικής, να αναγράφει στα στατιστικά στοιχεία, εάν το θύμα ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή όχι.

“Αυτό που οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν ξέρουν”, δηλώνει η διευθύντρια του American College of Nurse-Midwives, Deanne Williams, “είναι ότι πολλές φορές αντιμετωπίζουν τη βία και την απειλή, όταν ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους”.

Και οι συγγραφείς καταλήγουν ότι οι θάνατοι που παρουσιάστηκαν στη μελέτη θα πρέπει να αποτελέσουν το πρώτο βήμα στην αναγνώριση του προβλήματος και στη βοήθεια των γυναικών και των συντρόφων τους, ώστε να μην καταλήγουν σε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση