Ενας στους δέκα Ελληνες πάσχει από υπέρταση

Στη πιο ύπουλη απειλή για την υγεία των Ελλήνων μετατρέπεται η υπέρταση, καθώς, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των επιστημόνων, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες Ελληνες πάσχουν από αυξημένη αρτηριακή πίεση. Οι μισοί από αυτούς μάλιστα δεν το γνωρίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία πού έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικης Εταιρείας καθηγητής κ. Δ. Αθανασιάδης, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την υπέρταση.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης από την άλλη πλευρά, βοηθά σημαντικά στο να περιοριστούν σε ποσοστό 35% τα εγκεφαλικά επεισόδια και 15% τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε ότι το κλειδί για την αποτελεσματική θεραπεία είναι η συμμόρφωση του ασθενή με την φαρμακευτική αγωγή, αλλά και η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Ο ασθενής πρέπει να κατανοήσει ότι η μείωση του άγχους, η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους και ο περιορισμός στην χρήση του αλατιού, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτή η νόσος.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι πολύ συχνά στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο να διαπιστώνει κάποιος ότι πάσχει από υπέρταση εντελώς τυχαία, καθώς οι περισσότεροι αποδίδουν μια ζαλάδα και γενικότερα μια κακή κατάσταση του οργανισμού σε άλλες αιτίες όπως η κόπωση ή ο εκνευρισμός, με αποτέλεσμα να μη ζητούν μέτρηση της αρτηριακής τους πίεσης.

Οσον αφορά το θέμα της χρήσης του φαρμάκου Βιάγκρα, το οποίο βοηθά στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας τόνισαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι η χρήση του φαρμάκου σε αντιυπερτασικούς ασθενείς προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση