Προγνωστικό τεστ για την παχυσαρκία

Τεστ το οποίο θα μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση της παχυσαρκίας, είναι πιθανόν να αναπτυχθεί σύντομα από Αμερικανούς ερευνητές. Αυτό ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, ερευνήτρια από το Rockefeller University της Νέας Υόρκης.

Σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια, το τέστ έχει ήδη λειτουργήσει. Γίνεται μέτρηση στα τριγλυκερίδια μετά από γεύμα πλούσιο σε λιπαρά. Τα ποντίκια στα οποία τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ήταν πολύ αυξημένα, είχαν και τη μεγαλύτερη προδιάθεση για ανάπτυξη παχυσαρκίας. Η αύξηση στα τριγλυκερίδια, πιθανόν να ενεργοποιεί γονίδια τα οποία σχετίζονται με το λίπος.

Η έρευνα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμμα, που στόχο έχει να βρεθούν ποιά είναι τα γονίδια και ποιοί οι μηχανισμοί με τους οποίους ελέγχεται το αίσθημα της πείνας και ο έλεγχος του σωματικού βάρους. Νέες εξελίξεις έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη γονιδίων και πρωτεϊνών που σχετίζονται με την υπερφαγία αλλά και τη συσσώρευση σωματικού λίπους.

Τα νέα αυτά δεδομένα θα μας δώσουν πληροφορίες για το πως ο εγκέφαλος και το σώμα μας λειτουργούν μαζί για να ελέγξουν τη διατροφική συμπεριφορά και το μεταβολισμό, καθώς και το πως οι γονιδιακές μεταλλάξεις μαζί με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση