Βασικά σημεία ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας από τον Χριστόδουλο

Οχι στην ευθανασία, τις αμβλώσεις, τα παιδιά του σωλήνα και τη δυνατότητα να επιλέγουν οι γονείς το φύλο του παιδιού τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, σε ομιλία του, σε ημερίδα που οργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: ‘Βασικά σημεία ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας’.

Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ‘παράλληλα και όταν η αφαίρεση οργάνων γίνεται μετά το θάνατο του δότη, θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια για την εξασφάλιση του οφειλόμενου σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα και του αποκλεισμού κάθε είδους εκμετάλλευσης, ιδίως εμπορικής.

Επίσης αναφέρθηκε στην εμπορία οργάνων σώματος, προσθέτοντας ότι ‘η χρησιμοποίηση προϊόντων του ανθρώπινου σώματος και μάλιστα εμβρύων για σκοπούς καλλωπιστικούς και άλλους, αποτελεί βάναυση και εγκληματική ασέβεια προς το πρόσωπο του ανθρώπου και δείχνει το μέγεθος της εφευρετικότητας εκείνων που μπορούν να μεταβάλουν τα επιστημονικά εργαστήρια σε θαλάμους εκτελέσεως ανθρωπίνων υπάρξεων που, ωστόσο, διεκδικούν δικαιώματα στη ζωή.

Ακόμη , ο κ. Χριστόδουλος μίλησε και για τις αλόγιστες εκτρώσεις, αλλά και για τη δυνατότητα επιλογής του φύλου. Οπως δήλωσε, ‘η χρησιμοποίηση αυτής της δυνατότητας, για την ικανοποίηση εγωιστικών επιδιώξεων και σκοπών περικλείει μεγίστους κινδύνους, οι οποίοι σε συσχετισμό με την επιτευχθείσα ήδη εξιχνίαση του γενετικού κώδικα και του DNA απειλούν ήδη την ανθρώπινη φυλή σε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθούν για στόχους π.χ. πολιτικοστρατιωτικούς που κείνται έξω απο τα νόμιμα και θεμιτά όρια των ανθρωπίνων υπάρξεων’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση