Παπαδόπουλος: Σημασία στην λεπτομέρεια

Είναι ανάγκη να κάνουμε υπέρβαση σε όσα έχουν κατατρέξει το σύγχρονο βίο μας και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να κατοχυρώσουμε την αξιοπρέπεια των πολιτών, σημείωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, εγκαινιάζοντας στη Λαμία την έκθεση με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής για τον Πολίτη’. Ο Υπουργός Υγείας καταθέτοντας την άποψή του, αναφέρθηκε πολλές φορές στον όρο αξιοπρέπεια του πολίτη ενώ επανέλαβε την ρήση του Ναπολέοντα ότι ‘ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από τις λεπτομέρειες’, για να συμπληρώσει ότι ‘στις λεπτομέρειες κρίνεται και η αξιοπρέπεια του πολίτη’. Παράλληλα ο κ. υπουργός διέγνωσε ότι ‘αρχίζει να είναι ορατό ένα κίνημα σε όλη την Ελλάδα έστω και αν εκφράζεται τώρα με υπερβολές – το κίνημα των Ελλήνων πολιτών να κατοχυρώσουν την αξιοπρέπειά τους’. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την έκθεση που εγκαινίασε ως έκθεση ελπίδας και προοπτικής και προσδιόρισε την ανάγκη διεύρυνσης τέτοιων δράσεων ως θέμα πρωτοβουλίας, αυτενέργειας και φαντασίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε σειρά από παραδείγματα που είχαν ξεκινήσει σιγά σιγά στην αρχή και τώρα διευρύνονται, όπου οι πολίτες έχουν άμεση ενημέρωση για θέματα που τους αφορούν είτε χρησιμοποιώντας τα γνωστά τετραψήφια τηλεφωνικά νούμερα, είτε μέσω του διαδικτύου, ενώ κλείνοντας την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτήρισε ως αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη τη μάχη για τις υπέρ αυτού συνθήκες ευημερίας. Τέλος στον τομέα της υγείας υπογράμμισε το νομοθετικό έργο που είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο του, εκτιμώντας ότι έτσι θα γίνει πολύ καλύτερη η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην υγεία, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν κατατεθεί για τα νομοσχέδια υπογράμμισε ότι ‘δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν μόνο κάποιες κραυγές από κάποιους που θέλουν να λεηλατούν το σύστημα υγείας’.

Ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ποιότητας ζωής κ. Αγγελίδης κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι ‘ήδη υλοποιούνται 1236 δράσεις και στόχος της έκθεσης είναι να μάθει ο πολίτης τι υπάρχει και να το ζητήσει. ‘Πρέπει το μήνυμα να φτάσει στους πολίτες για να μάθουν όλα αυτά που τους αφορούν’, ενώ σημείωσε ότι ‘στον κοινωνικό τομέα στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερες δράσεις κυρίως στον άξονα ‘βοήθεια στο σπίτι’, όχι μόνο για άτομα της τρίτης ηλικίας, που σήμερα εφαρμόζεται, αλλά και για ΑΜΕΑ όπως και για πρόσκαιρες ανάγκες των πολιτών’. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Βασίλης Εξαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε την ποιότητα ζωής ‘κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα πρόσβασης αλλά και την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο προσφερομένων υπηρεσιών’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση