Ερευνα για την διαφήμιση σεξουαλικών διεγερτικών έξω από σχολεία

Δικαστική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, έξω από γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, διανέμονται διαφημιστικά φυλλάδια ενός προϊόντος που περιέχει σταγόνες σεξουαλικής διέγερσης, με την ονομασία «Ισπανική Μύγα» (Spaniche Fliede DS), διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γ. Σακελλάκος. Στο φυλλάδιο αυτό υποστηρίζεται ότι οι σταγόνες αυτές αυξάνουν την λίμπιντο και προτρέπει τους μαθητές να ρίξουν κρυφά διεγερτικές σταγόνες στο ποτό των κοριτσιών, προκειμένου αυτές …«να πέσουν στην αγκαλιά τους».

Το προϊόν είναι επικίνδυνο, καθώς περιέχει μία νεφροτοξική ουσία, την καθαριδίνη, η οποία είναι εκχύλισμα από κάποια έντομα, μικρά σκαθάρια, του είδους “ισπανική μύγα”. Η συγκεκριμένη ουσία έχει ερεθιστική δράση. Σχετική ερώτηση μάλιστα έχει καταθέσε στη Βουλή ο γιατρός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Ε. Βλασόπουλος ο οποίος υποστηρίζει ότι εκτός των άλλων κοινωνικών παραμέτρων, το συγκεκριμένο προϊόν είναι επικίνδυνο για την υγεία ιδιαίτερα των νεαρών παιδιών.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών θα ζητηθούν οι σχετικές βιντεοκασέτες από τα τηλεοπτικά κανάλια που παρουσίασαν τις καταγγελίες, θα εξεταστούν ως μάρτυρες γονείς, μαθητές και άλλοι παθόντες, καθώς επίσης θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να αποφανθούν αν το συγκεκριμένο “φάρμακο” έχει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, αν είναι επικίνδυνο και άλλα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση