Εκθεση στην Πάτρα για την ποιότητα ζωής του πολίτη

Μια έκθεση με διαφάνειες και προβολές βίντεο, άρχισε να λειτουργεί από την 18η Ιανουαρίου 2001 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας. Η έκθεση έχει ως θέμα της την ‘Ποιότητα ζωής για τον πολίτη’ και παρουσιάζεται επίσημα την 19η Ιανουρίου 2001 στις επτά το βράδυ από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Την έκθεση, που αφορά ευρύ πεδίο Εργων και Δράσεων της Πολιτείας για καλύτερη ζωή, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, καθώς επίσης, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκειά της (18-28 Ιανουαρίου) σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολή επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών. Για το αντικείμενο, τη σημασία, αλλά και τη σκοπιμότητα της έκθεσης μίλησε στους δημοσιογράφους ο γγ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Νίκος Μπελιβάνης, ο οποίος τόνισε ότι η ποιότητα ζωής αποτελεί κοινωνικό αγαθό και στρατηγική επιλογή με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που διαπερνούν το σύνολο του κυβερνητικού έργου, όπως: την παιδεία, τη διοίκηση, την αναβάθμιση της περίθαλψης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών, τον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο, την φροντίδα της τρίτης ηλικίας, τον αθλητικό στην καθημερινή ζωή, τις καλύτερες συγκοινωνίες, τη μέριμνα για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους παλιννοστούντες, τον Ελληνισμό της Διασποράς, τα μέτρα για τους τσιγγάνους, την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και τέλος τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανά Νομό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που δίνονται για θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή του πολίτη με στόχο την καλύτερη, ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως η έκδοση πιστοποιητικών με τηλεφωνική αίτηση (1502), η πληροφόρηση για επίλυση των υποθέσεών του με το Δημόσιο (1464), η ‘Βοήθεια στο σπίτι’, η παροχή διοικητικών πληροφοριών (177), τα Κέντρα πληροφόρησης σε 39 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ο Συνήγορος του Πολίτη κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δραστηριότητα του ΟΑΕΔ, τόσο στα θέματα απασχόλησης όσο και εκπαίδευσης, στον ΟΕΕΚ (ΙΕΚ) σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, στη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τις διευκολύνσεις που παρέχει μέσω των σύγχρονων πληροφορικών συστημάτων, στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, καθώς και στον ΟΚΑΝΑ με τα παραρτήματά του στην Περιφέρεια σε ό,τι αφορά θέματα πρόσληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών. Οι δράσεις για ποιότητα ζωής, υποστηρίζονται από τις χρηματοδοτήσεις που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006, που αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας των τελευταίων 30 ετών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση