Ερωτικές Φαντασιώσεις: Από την θεωρία στην πράξη

Ερωτικές Φαντασιώσεις: Από την θεωρία στην πράξηΗ πολυπλοκότητα της σεξουαλικής συμπεριφοράς του ανθρώπου εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τις ερωτικές του φαντασιώσεις. Το ανθρώπινο μυαλό πλάθει σενάρια και εικόνες, που χαρακτηρίζονται από τον εντελώς ρομαντικό χαρακτήρα μέχρι το “αυστηρώς ακατάλληλο” περιεχόμενο ακόμη και για …ενήλικες. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις αφορούν τρείς στους τέσσερεις κατοίκους του πλανήτη, ενώ οι μισοί από αυτούς τις έχουν πραγματοποιήσει στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τη σεξουαλική τους απόλαυση.

Σύμφωνα με τα πορίσματα παγκόσμιας έρευνας του διεθνούς εκδοτικού οίκου μυθιστορημάτων Αρλεκιν (Harlequin Enterprises), που δημοσιεύθηκε στον αυστραλιανό Τύπο, το 75% των κατοίκων του πλανήτη έχει ερωτικές φαντασιώσεις, αλλά λιγότεροι από τους μισούς τις κάνουν πραγματικότητα. Το 25% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν ερωτικές φαντασιώσεις – κατά σειρά – για ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, μοντέλα και αθλητές. Ενα μεγάλο κομμάτι των ερωτικών φαντασιώσεων αφορά τον εργασιακό χώρο και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην Γαλλία το 4% των ερωτηθέντων έχουν φαντασιώσεις με συναδέλφους τους, οι Ελληνες φθάνουν το 28%. Σε αντίστοιχη Βρετανική έρευνα για την ερωτική ζωή, που δημοσιεύεται και αυτή στον αυστραλιανό τύπο, αναφέρεται ότι παρ΄ όλο που το σεξ αποτελεί κομβικό σημείο στην καθημερινή μας ζωή, η πρώτη επιθυμία του 80% των γυναικών και του 60% των ανδρών, μόλις ξυπνήσουν, είναι να πιούν ένα καφέ, έναντι του 12% των γυναικών και του 21% των ανδρών, που θα προτιμούσαν να κάνουν έρωτα.

Οι ερωτικές φαντασιώσεις, είτε πραγματοποιούνται είτε μένουν απλά στο ονειρικό στάδιο, μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην σεξουαλική ζωή τόσο τη δική μας όσο και του συντρόφου μας, αρκεί να μην αντικαθιστούν την σεξουαλική πράξη με τις πραγματικές της διαστάσεις, οδηγώντας τους ανθρώπους στην απομόνωση και την μοναχικότητα. Μπορούν να αποτελέσουν άλλη μία παράμετρο μέσα στο ερωτικό παιχνίδι, το οποίο έτσι κι αλλιώς πρέπει να βασίζεται στην αμφίδρομη επικοινωνία και την συναίνεση του ζευγαριού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση