Ουράνιο και διοξίνες: τι προτείνει η Ολιστική Ιατρική

Όπως πρίν από ένα περίπου χρόνο με την ιστορία της διοξίνης στα τρόφιμα και τις πιθανότητες καρκινογένεσης, έτσι και σήμερα επικρατεί μιά μεγάλη αβεβαιότητα σε όλους σχετικά με την πιθανή μεταλλαξιογόνο δράση του απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκε στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Τι έχει να προτείνει για το φλέγον αυτό θέμα η ολιστική ιατρική;

Κατ’ αρχήν με την υπόθεση της διοξίνης, δεν υπάρχουν ακόμη και σήμερα αξιόπιστες μέθοδοι προσδιορισμού των επιπέδων της συνολικής διοξίνης στον οργανισμό όταν κάποιος εκτεθεί σε αυτήν (εισπνέοντάς την από τον αέρα όπως έγινε το 1976 στο Seveso της Ιταλίας ή τρώγοντας μολυσμένα τρόφιμα όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά στην Ευρώπη), καθώς πέρα από όποια ανιχνεύσιμη ίσως ποσότητα στο αίμα, υπάρχει μία σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα η οποία αποθηκεύεται πολύ γρήγορα στον λιπώδη ιστό του σώματος και παραμένει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μήνες ή και χρόνια).

Με την υπόθεση των βομβαρδισμών στη γειτονική μας χώρα, επίσης κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά είναι σήμερα (ή βέβαια ποια μπορεί να είναι αύριο…) η επίπτωση απο το απεμπλουτισμένο ουράνιο που περιείχαν κάποιες από τις βόμβες του ΝΑΤΟ. Οι γνώμες των υπευθύνων και των ‘υπευθύνων’ για το όλο θέμα, διίστανται προς το παρόν. Συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια και η υπόθεση δεν δείχνει ότι θα ‘κλείσει’ εύκολα…

Κοιτάζοντας το όλο θέμα από την ολιστική ιατρική σκοπιά, πρέπει να πούμε ότι ένα άτομο το οποίο υποψιάζεται, ή είναι βέβαιο ότι έχει εκτεθεί στην τοξική / καρκινογόνο δράση των παραγόντων αυτών, θα πρέπει απαραίτητα να πάρει υπόψη του τα εξής:

Το ανοσοοποιητικό σύστημα του ανθρώπου θα πρέπει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να ενδυναμωθεί έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα θα πρέπει να ενισχυθούν οι αποτοξινωτικοί μηχανισμοί που διαθέτει το σώμα (κυρίως στα νεφρά και το ήπαρ).

Στην προσπάθεια αυτή, η ολιστική ιατρική έχει να προτείνει τα εξής:

Θα πρέπει να χορηγηθούν για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου υψηλές δόσεις αντιοξειδωτικών ουσιών για την εξουδετέρωση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης τουλάχιστον για ένα έτος.

Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και οι προτεινόμενες τυπικές ημερήσιες δόσεις για τους ενήλικες, για τον πρώτο μήνα, είναι οι εξής:

Βιταμίνη C (2,000 – 3,000 mgr). Βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τοκοφερόλη και τοκοτριενόλη (400-800 I.U.). B-καροτίνη (25,000 I.U.). Σελήνιο (150 mgr) μαζί με ψευδάργυρο (15 mgr). Και τα βότανα Echinacea (1-2 gr), Milk Thistle – Silymarin (500 mgr) και Cat’s Claw (1-2 gr).

Όλα αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα, πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) από το φαρμακεία με φυσικά προϊόντα και από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Είναι πλήρως ασφαλή στις δόσεις που αναφέρονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα από όποιον ενδιαφέρεται.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ‘απόδοση’ των αποτοξινωτικών μηχανισμών που διαθέτει το σώμα μας στο ήπαρ, τους νεφρούς και το δέρμα. Σημαντική βοήθεια στις σημερινές συνθήκες μπορούν να προσφέρουν τα εξής συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν ακριβώς τα σημεία που χρειάζεται:

Συνένζυμο Q-10 (30-50 mgr), Glutathione (150 mgr), N-acetyl Cysteine (3 gr), Lipoic Acid (500 mgr) καθώς και χυμό αλόης (99%) σε δόση από 20-50 gr.

Η διατροφή με άφθονα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια καλλιεργημένα με βιολογικό τρόπο και στην εποχή τους, και η τακτική άσκηση η οποία κινητοποιεί τις λιπαποθήκες του σώματος και τον μεταβολισμό, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια γρήγορη αποτοξίνωση όλου του συστήματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση