Στον Ακη ο Καραμανλής για την έρευνα του Πανεπιστημίου Θράκης

Συνάντηση με τον τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θα έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλής, την Κυριακή το πρωί, ζητώντας εξηγήσεις για την απόκρυψη στοιχείων που αφορούν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, λόγω των βομβών που έπεσαν στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για απόκρυψη στοιχείων, αναφέροντας συγκεκριμμένη έρευνα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Περιήλθε σήμερα σε γνώση μας έρευνα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης – της Ομάδας FOCUS – στην οποία μετείχαν Γιουγκοσλάβοι, Ρώσοι, Ελληνες, Ελβετοί και Αυστριακοί επιστήμονες. Ερευνα η οποία κατετέθη τον Σεπτέμβριο του 1999, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, από μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή της Θράκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τοξικούς ρύπους, συνεπεία των βομβών που έπεσαν στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο.

Χθες, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχουν στοιχεία στα χέρια τους. Σήμερα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο δίνει την απάντηση. Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να δηλώσει, γιατί απέκρυψε αυτή την έρευνα. Οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την έρευνα και γενικότερα όσα στοιχεία διαθέτει. Εκτός αυτού να σας ενημερώσω ότι την Κυριακή το πρωί ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και θα ενημερωθεί προσωπικά από τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για το θέμα που προέκυψε και το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την υγεία των Ελλήνων στρατιωτών, που υπηρέτησαν στο Κόσσοβο και στη Βοσνία. Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση τον Πρόεδρο θα συνοδεύσουν η υπεύθυνη του Τομέα Εξωτερικών και Αμυνας κα Ντ. Μπακογιάννη, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας κ. Ν. Κακλαμάνης και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Θ. Ρουσόπουλος.”

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση