Ελλείψεις φαρμάκων στην Αμερική

Γιατροί, φαρμακοποιοί και αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκφράζουν έντονες ανησυχίες για αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία στις διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘The New York Times’. “Οι ελλείψεις, πέρυσι, ήταν οι χειρότερες που αντιμετώπισα στα 26 χρόνια της νοσοκομειακής πείρας μου”, δήλωσε ο δρ Μπάρνις Ντ.Μπρίλαντ διευθυντής του τμήματος φαρμακολογίας στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Κολόμπους, της Τζόρτζια.

Η εφημερίδα αναφέρει ως παράδειγμα ότι τον Οκτώβριο οι γιατροί στο νοσοκομείο Μπρίγκαμ της Βοστώνης διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να προμηθευτούν αρκετά Pitocin και όπως παρατήρησε ο δόκτορ Ντέϊβιντ Μπ.Εϊκερ, διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου, περιόρισαν την συνταγογράφησή του, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν συνέπειες για τους ασθενείς. Ορισμένες ελλείψεις φαρμάκων και οι καθυστερήσεις στην παραγωγή αντιγριπικών εμβολίων έχουν δημιουργήσει προβλήματα καθώς χιλιάδες άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα υψηλού κινδύνου, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που να δικαιολογεί τις ελλείψεις. Επίσης διευκρινίζεται ότι ορισμένες ελλείψεις οφείλονται είτε στις ταχείες ενοποιήσεις φαρμακοβιομηχανιών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός των εταιριών που παρασκευάζουν φάρμακα ή που προμηθεύουν την πρώτη ύλη, είτε στο γεγονός ότι για ορισμένα φάρμακα, όπως για παράδειγμα για τα αντιγριπικά εμβόλια, εντοπίστηκαν προβλήματα στις φαρμακοβιομηχανίες και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έδωσαν εντολή για διακοπή της παραγωγής μέχρι την ολοκλήρωση των αναγκαίων βελτιώσεων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση