Ο Χριστόδουλος σε νοσοκομεία της Αθήνας

Eνόψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, επισκέφτηκε κεντρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας, εμψυχώνοντας τους ασθενείς με θερμές ευχές και δώρα. Μεταξύ των νοσοκομείων που επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, το Ιπποκράτειο, το Αρεταίειο και το Σισμανόγλειο. Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό, απευθύνθηκε προς το επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου τονίζοντας την σημασία που έχει ο ρόλος τους για τους ασθενείς και αναφέροντας ότι ο ασθενής ‘στα δικά σας πρόσωπα θέλει να βλέπει όχι ψυχρούς επαγγελματίες αλλά αληθινούς λειτουργούς του Ιπποκράτη. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να βλέπουν τον πάσχοντα με ευαισθησία και αγάπη, να τον θεωρούν έμψυχη οντότητα και να μην ανταλλάσουν την ηθική αμοιβή από το έργο τους με καμία υλική’.

Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως ξεχωριστές οντότητες και προσωπικότητες και όχι ως πελάτες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο άρρωστος θα πρέπει να αντιμετωπίζετα ’όχι ως ένας πελάτης ή ως μία ανώνυμη μηχανή, η οποία προσφέρεται ενδεχομένως για εκμετάλλευση, αλλά προς μία έμψυχη εικόνα του Θεού’. Κατά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο συνομίλησε επίσης με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο λόγο του, που έδωσε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, το οποίο χαρακτήρισε ως ελλειμματικό, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους γιατρούς αλλά στο γενικότερο σύστημα.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στις δύο αποφάσεις, που έλαβε, μεταξύ άλλων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τις συνεδριάσεις της και οι οποίες αφορούν στην αποστολή κινητής ιατρικής μονάδας στην Ιερά Μητρόπολη της Ράσκας και Πρίζρεν για την αντιμετώπιση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών του ορθόδοξου σερβικού λαού του Κοσσυφοπεδίου και στη σύγκληση ημερίδας με θέμα τα ‘παιδιά του δρόμου’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση