H ψυχανάλυση ενός κόμικ

H ψυχανάλυση ενός κόμικΣτο ψυχαναλυτικό κρεβάτι πρέπει να καθήσει ο Γουίνι, ο ήρωας ενός από τα πιό επιτυχημένα κόμικ στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί παιδίατροι του πανεπιστημίου Νταλχάουζι του Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, ενώ θεωρούν ότι ίσως να έχει και την ανάγκη ψυχοφαρμάκων για να να αντιμετωπίσει ‘μια σειρά αγνώστων και μη ιάσιμων προβλημάτων, όπως η αδυναμία συγκέντρωσης και η χρόνια κατάθλιψη’.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Ιατρικής Ενωσης Καναδά, ο αγαπημένος φίλος των παιδιών Γουίνι το Αρκουδάκι αλλά και οι άλλοι γνωστοί ήρωες κόμικς ή κινουμένων σχεδίων, όπως Γκαρής ο γαϊδαράκος, ο Τίγρης και το γουρουνάκι Πίγκλετ είναι ‘μία ομάδα από πολύ προβληματικά άτομα’, ζούν σε ένα ελάχιστα ‘μαγικό’ δάσος και έχουν άμεση ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας.

Οι ήρωες των παιδιών και ιδιαίτερα της προσχολικής ηλικίας, όπως το αφηρημένο, υπερκινητικό, προβληματικό και ενίοτε καταθλιπτικό αρκουδάκι, Γουίνι θα μπορούσε να δεί σημαντική βελτίωση εάν του χορηγούσαν μια μικρή δόση φαρμάκου έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημα της έλλειψης συγκέντρωσης και της υπερδραστηριότητάς του, στην οποία οφείλεται και η αυτοκαταστροφική του τάση για παχυσαρκία, αφού δεν σταματά ποτέ να αναζητά τροφή και ιδιαίτερα μέλι. Το άρθρο των καναδών επιστημόνων καταλήγει ότι ‘Το αρκουδάκι χρειάζεται μια ιατρική παρέμβαση. Πιστεύουμε ότι ένας τρόπος είναι η χορήγηση φαρμάκων. Δεν μπορούμε φυσικά να βοηθήσουμε.’

Η επικεφαλής της έρευνας κ. Σάρα Ση, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, δηλώνουν ότι επιθυμούν να υπενθυμίσουν στον κόσμο ότι ακόμα και οι πιο υπέροχοι άνθρωποι πάσχουν απο κάποια δυσλειτουργία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ‘Ο κόσμος είναι γεμάτος θαυμάσιους ανθρώπους, που έχουν μεν κάποια ιδιοτροπία αλλά εμείς δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να τους λατρέψουμε. Ποιός θα τολμήσει να πεί ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποιον αφηρημένο, επειδή πάσχει από διαταραχή της ικανότητας συγκέντρωσης;’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση