Βραβείο Ιατρικής Καινοτομίας στους επιστήμονες του Viagra

Στους επιστήμονες που εργάζονται στα εργαστήρια της Pfizer στο Sandwich της Αγγλίας, για την ανακάλυψη και ανάπτυξη του Βιάγκρα, απενεμήθη το Γαλλικό Βραβείο Prix Galien. Ο Καθηγητής, Λόρδος Michael Rawlins, Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Κλινικής Υπεροχής παρέδωσε στη Pfizer το διεθνές βραβείο για ιατρική και επιστημονική καινοτομία, της οποίας η συμβολή στη φροντίδα του ασθενούς είναι μακροχρόνια. Οπως ανέφερε ο Λόρδος Michael Rawlins ‘Το φάρμακο αυτό είναι πια γνωστό σε όλους. Eίναι καινοτόμο, η ανοχή του από τον οργανισμό είναι καλή, και θεραπεύει, εκεί που οι υπάρχουσες θεραπείες έχουν αποδειχθεί κάτω του βέλτιστου’.

Ο θεσμός απονομής του βραβείο Prix Galien ξεκίνησε το 1970. Σύμφωνα με αυτό το θεσμό ένα συμβούλιο από διάσημους ερευνητές στον τομέα της ιατρικής, απονέμει αυτό το Prix Galien σε επιστήμονες που έχουν ανακαλύψει φάρμακα-σταθμούς στην ιατρική. Το βραβείο είναι η σημαντικότερη αναγνώριση για έρευνα και ανάπτυξη στην βιοιατρική βιομηχανία.

Ο John F. Niblack Ph.D. Αντιπρόεδρος της Pfizer και Πρόεδρος της Pfizer Global Research and Development, ανέφερε ότι: ‘είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Βιάγκρα ήταν το αποκορύφωμα δεκαπέντε ετών εντατικής και με υψηλό ποσοστό κινδύνου έρευνας και ανάπτυξης και μια χωρίς συμβιβασμούς δέσμευση στις ανάγκες των ασθενών που υπέφεραν από αυτή την ιατρική κατάσταση η οποία τους κατέβαλε ψυχολογικά. Το Βιάγκρα έχει βοηθήσει εκατομμύρια άνδρες και τις συντρόφους τους να ξεπεράσουν την τραγική επίπτωση της δυσλειτουργίας στύσεως στην ποιότητα της ζωής’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση