Μαζική παραγωγή τεστ για τις τρελές αγελάδες το 2001

Περίπου 30.000 τεστ, που θα επιτρέπουν την ανίχνευση της ασθένειας των τρελών αγελάδων, θα παράγονται κάθε εβδομάδα στη Γερμανία από τις αρχές του 2001. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες Artus και Eurofins και η ελβετική Prionics, οι οποίες και πρόσθεσαν πως αυτό συνεπάγεται ότι θα υπάρχει δυνατότητα να εξετάζονται ετησίως πάνω από 1,6 εκατομμύρια ζώα. Τα τεστ αυτά θα παράγονται σε έξι γερμανικά εργαστήρια και θα διατίθενται στην αγορά στην τιμή των 51 ευρώ.

Στην Ελβετία, το Ομοσπονδιακό Κτηνιατρικό Γραφείο ανακοίνωσε ότι οι ζωοτροφές που περιέχουν ζωικά άλευρα θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα στις βιομηχανίες τσιμέντου της χώρας, χαρακτηρίζοντας τη λύση αυτή ως την καλύτερη από τεχνικής και οικολογικής πλευράς. Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την 1η Μαρτίου θα απαγορεύσει όλες τις ζωοτροφές που περιέχουν ζωικά άλευρα.

Η διεύθυνση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως θα επιβάλει απαγόρευση τεσσάρων εβδομάδων στις εισαγωγές ζώων και βοδινού κρέατος, από δώδεκα δυτικοευρωπαικές χώρες, εξαιτίας της ασθένειας των τρελών αγελάδων. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών, κ. Χάσαν Εϊντράους διευκρίνησε ότι η χώρα του θα αναπληρώσει τα προιόντα αυτά με εισαγωγές από την Αυστραλία. Οι χώρες που θίγονται από την απαγόρευση αυτή είναι το Βέλγιο, η Βρετανία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση