ΝΔ: Οχι σε όλα για το ΕΣΥ

Κατά τη συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, βάσει του οποίου ο Αλ. Παπαδόπουλος φιλοδοξεί να αναστυλώσει το καταρρέoν ΕΣΥ. Συγκεκριμένα από τον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που περιλαμβάνει τις θέσεις του κόμματος:

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι:
α. Η Υγεία αποτελεί Δημόσιο Αγαθό.
β. Απέναντι στην αρρώστεια ΟΛΟΙ οι Ελληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι. Κάτι που δεν διασφαλίζεται από το παρόν Σχέδιο Νόμου, αφού θεσμοθετούνται ασθενείς δύο κατηγοριών.
γ. Για τη Νέα Δημοκρατία προέχει η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Υγείας και όχι η διαχείριση της αρρώστειας, κάτι με το οποίο αποκλειστικά ασχολείται το Σχέδιο Νόμου του κ. Αλ. Παπαδόπουλου.
Πιστεύουμε ότι οι όποιες αλλαγές στο χώρο της Υγείας πρέπει να στηρίζονται σε ευρεία πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική συναίνεση. Ο κ. υπουργός επέτυχε το ακατόρθωτο. Δηλαδή, να είναι ο μόνος, μαζί με τους συμβούλους του, που στηρίζει το παρόν πόνημα. Επιχειρείται βάρβαρη παρέμβαση στην αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, αποκλείονται του συστήματος χιλιάδες γιατροί και, στην ουσία, με τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσοκομεία, καταργείται στην πράξη ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Δημιουργείται ένα κρατικό μονοπώλιο για τους μη έχοντες και ένα ιδιωτικό ολιγοπώλιο για τους προνομιούχους. Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της επί του Σχεδίου Νόμου, την ερχόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου και αργότερα μέσα στη Βουλή. Αρνούμεθα να στηρίξουμε τον ‘Παπαδοπουλικό υγειονομικό Καποδίστρια’, ο οποίος μετατρέπει το σημερινό Ε.Σ.Υ. σε Ε.Σ.Α., δηλαδή Εθνικό Σύστημα Αρρώστειας.
Εισηγητής επί του Σχεδίου Νόμου ορίστηκε ο Βουλευτής, Ιατρός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση