Βραβεύθηκαν παιδιά σύμβολα θάρρους και ελπίδας

Δεκαπέντε παιδιά-σύμβολα ελπίδας, δύναμης και θάρρους, βράβευσε χθές το Ιδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια σε ειδική εκδήλωση στην Παλιά Βουλή, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) και τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Η πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφερόμενη σε αυτά τα παιδιά είπε ότι ‘αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες δυναμικά, τη ζωή με ελπίδα, όνειρα και αισιοδοξία. Κατορθώνουν το ακατόρθωτο και συντρίβουν κάθε αμφιβολία. Τα παιδιά αυτά, που με το παράδειγμά τους μάς γεμίζουν αισιοδοξία, μάς αποδεικνύουν πως η νέα γενιά της Ελλάδας έχει πολλά ακόμα να αποδείξει και να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα. Εχει γαλουχηθεί με αξίες και ιδανικά μέσα στην ελληνική κοινωνία και αντικατοπτρίζει τη δύναμη, την πίστη και την ακεραιότητα του χαρακτήρα με τα οποία εφοδιάστηκε από τις οικογένειες. Είναι παιδιά της σύγχρονης Ελλάδας που αποδεικνύουν ότι η αρετή ως ιδέα έχει βαθιές ρίζες στους Ελληνες και πως η ανθρωπιά, το θάρρος, ο ηρωισμός, η θέληση και η υπευθυνότητα δεν έχουν χαθεί’.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Φλωρίδης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος, οι οποίοι βράβευσαν και τα παιδιά. Βραβεία επίσης απένειμαν, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αθ. Αλευράς και η βουλευτής κ. Φάννη Πάλλη-Πετραλιά.
Ανάμεσα στα παιδιά που βραβεύτηκαν με αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα και συμβολικό χρηματικό ποσό είναι η Ολγα Δασουρά, χρυσή πρωταθλήτρια στην κολύμβηση στους Special Olympics, η Μαρία Καλπακίδου, 16 ετών, με χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση της Παρολυμπιάδας, η Μαρία-Ιωάννα Μπατσαλιά, 16 χρόνων, κολυμβήτρια στην Παρολυμπιάδα, η Ολγα Φλώρου, τυφλή μαθήτρια που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε πρώτη στη σχολή Ψυχολογίας Αθηνών, ο Σταύρος Μπερμέρης, τυφλό παιδί με ταλέντο στο βιολί, ο Παναγιώτης Κόκκινος και ο Γιώργος Φουρτζής, που μετά από πολύχρονες θεραπείες και μεταμοσχεύσεις μυελού αντιμετώπισαν με επιτυχία τη μεσογειακή αναιμία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση