Αδυνατίστε με τη συμβουλή του ειδικού

Προβλήματα υγείας λόγω της κακής διαιτητικής συμβουλής που έλαβαν από μη εδικούς στην επιστήμη της διατροφής, παρουσίαζε το 96% των ατόμων που απευθύνθηκε στο τμήμα διατροφής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Τα άτομα αυτά είχαν λάβει οδηγίες διατροφής όχι από επαγγελματίες διαιτολόγους, αλλά από γυμναστήρια ή από άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το 32% παρουσίαζε προβλήματα αναιμίας λόγω του ό,τι ακολουθούσαν τις λεγόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης. Ένα πσοσοστό της τάξης του 10% ατόμων που έκαναν γυμναστική ηλικίας 15-30 ετών, παρουσίαζε προβλήματα λιπώδους διήθησης (αύξηση του λιπώδους ιστού του ήπατος) εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία διακινούνται ευρέως σε γυμναστήρια. Επιπλέον το 13% των γυναικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπέρτασης ή υπερλιπιδαιμίας και έκαναν δίαιτα , παρουσίαζαν μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου κατά 60%.

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία μας. Στις περιπτώσεις μάλιστα που χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο είτε για απώλεια βάρους είτε για λόγους υγείας είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεται κανείς αποκλειστικά και μόνο σε ειδικούς επιστήμονες.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου συνεδρίου Διατροφής – Διαιτολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση