Το Υπουργείο Υγείας τιμά τους Παρολυμπιονίκες

Tίμησε τους αθλητές της Παρολυμπιάδας το Υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, χαιρετίζοντας, σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τους Παρολυμπιονίκες, που έφεραν έντεκα μετάλλια στη χώρα μας τόνισε: ‘Η συμμετοχή σας και μόνο στην Παρολυμπιάδα του Σίδνεϊ αποτελεί μήνυμα θέλησης, δύναμης νίκης’ Απευθυνόμενος δε προς τους αθλητές, τους προπονητές και του συνοδούς τους, αφού τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, υπογράμμισε: ‘Η κοινωνία βίωσε για πολλά χρόνια την έννοια του αποκλεισμού και σήμερα ουδείς δικαιούται να νιώθει αποκλεισμένος.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζονται όμως περισσότερα. Εσείς, δώσατε ένα ισχυρό μήνυμα. Οτι είστε όχι μόνο ισότιμοι αλλά και ότι δεν υπολείπεστε σε τίποτα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις υπερέχετε’.

Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Θάνος μεταξύ άλλων είπε: ‘Εσεις που μετείχατε στους Παρολυμπιακούς Αγώνες, που αγωνιστήκατε, που διακριθήκατε, που κερδίσατε μετάλλια, είσαστε η έκφραση των πιο υψηλών ιδανικών. Χαρίσατε ελπίδα και αισιοδοξία, κάνοντας υπερήφανους εκατομμύρια ανθρώπους. Αποδείξατε ότι κάθε κοινωνική, αθλητική, προσωπική δραστηριότητα είναι εφικτή όταν η ανθρώπινη θέληση την ενδυναμώνει’. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Μαρία Μπελδέκου και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κ. Γ. Βαρδακαστάνης. Στους αθλητές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και βραβεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση