Η διατροφή της εγκύου επιδρά στο μελλοντικό βάρος του παιδιού

Η διατροφή της εγκύου επιδρά στο μελλοντικό βάρος του παιδιούΟι έγκυες γυναίκες που διατρέφονται περισσότερο από το κανονικό, αποτελούν αιτιολογικό παράγοντα για την εμφάνιση παιδιών, τα οποία ως ενήλικες, θα είναι υπέρβαρα. Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από σχετική έρευνα Αυστραλών ερευνητών, η οποία αφορούσε πειράματα σε χοίρους. Τα πειράματα έγιναν σε 100 χοίρους από τους οποίους οι μισοί διατρέφονταν κανονικά, ενώ οι άλλοι μισοί διατρέφονταν, κατά το δεύτερο στάδιο της εγκυμοσύνης τους, με τροφές με αυξημένο αριθμό θερμίδων.

Προέκυψε ότι τα μωρά των εγκύων χοίρων, που διατρέφονταν περισσότερο, εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης εκείνης, που ελεγχει την όρεξη, γεγονός που συνεπάγεται ότι όταν μεγαλώσουν, θα είναι υπέρβαρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της έρευνας δρ Οουεν η μελέτη αυτή μπορεί εύκολα να μεταφερθεί ανάλογα και στον άνθρωπο, ενώ τόνισε ότι ‘ο τρόπος που τρέφονται οι γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αναμφίβολα επηρεάζει το βάρος και την υγεία των παιδιών τους’.

Να σημειωθεί ότι τα άτομα, των οποίων η μητέρα διατρεφόταν υπερβολικά, κατά τη διάρκεια της κύησης, κινδυνεύουν επιπλέον να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη και καρδιακά νοσήματα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι γνωρίζουν περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή σχετικά με την ενδεδειγμένη δίαιτα των εγκύων ζώων, από ότι των ανθρώπων και διευκρίνησαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, για να διαπιστωθεί ποιά είναι η ιδανική δίαιτα για τις εγκυμονούσες γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση