Εφικτή η αυτοεπισκευή του ανθρώπινου οργανισμού

Εφικτή η αυτοεπισκευή του ανθρώπινου οργανισμούΤο κλειδί της επιτυχίας για νέους τρόπους αντιμετώπισης των ασθενειών, το δίνει ο ίδιος ο οργανισμός με την καταπληκτική ικανότητα των κυττάρων του σώματος να ανανεώνονται. Η λύση βρίσκεται στο να εντοπίσει κανείς τα γονίδια, που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτοεπισκευής του οργανισμού και να τα ενεργοποιήσει, αναδημιουργώντας νέα κύτταρα, νέους ιστούς, ή ακόμη και νέα όργανα, διαδικασία που αρχίζει να γίνεται εφικτή.

Δύο εθελοντές, ο Roger Darke και ο Charles Wilson, οι οποίοι υπέφεραν από στηθάγχη, σύμπτωμα που εμφανίζεται συνήθως σαν πόνος στο στήθος, και έχει σαν υπόβαθρο τη στεφανιαία νόσο της καρδιάς, η οποία οφείλεται στην στένωση των αγγείων της καρδιάς, δηλαδή των στεφανιαίων αρτηριών, δέχθηκαν να ακολουθήσουν την νέα τεχνική. Σκοπός ήταν να ανανεώσουν το σώμα τους και να δημιουργήσουν νέες, καθαρές αρτηρίες, που θα αντικαταστήσουν τις παλιές, αποφραγμένες. Οι θεράποντες ιατροί τους είχαν πρόσφατα ανακαλύψει το γονίδιο, που κάνει τις αρτηρίες να ανανεώνονται και ανακάλυψαν, ότι ενώ το γονίδιο αυτό είναι ιδιαίτερα δραστήριο στη μήτρα, δημιουργώντας αρτηρίες και αιμοφόρα αγγεία, αργότερα γίνεται λιγότερο ενεργό και βρίσκεται σε μία λανθάνουσα κατάσταση.

Αυτή η πρωτοποριακή θεραπεία στηρίζεται στην χορήγηση με ένεση μεγάλης ποσότητας αυτού του γονιδίου απευθείας στην καρδιά, ενεργοποιώντας τη διαδικασία ανάπτυξης αρκετών νέων αγγείων, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι τα γονίδια δεν είναι ανάγκη να τοποθετούνται στο ακριβές σημείο της βλάβης, αλλά ο οργανισμός δείχνει να γνωρίζει πιο ακριβώς σημείο της καρδιάς χρειάζεται νέες αρτηρίες. Ο Charles Wilson, ο οποίος πλέον αναρρώνει δηλώνει ότι εδώ και 90 ημέρες που έχει βρει από το νοσοκομείο δεν έχει πλέον στηθάγχη, ενώ πριν την εγχείρηση δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει από το σπίτι του στο αυτοκίνητο, χωρίς να πονέσει. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι μπορεί πλέον να αθλείται, μπορεί να βαδίζει πάνω από ένα μίλι, χωρίς να πονά, γεγονός συγκλονιστικό για εκείνον. Δυστυχώς ο Roger Darke απεβίωσε το πρωί μετά τη χειρουργική επέμβαση και παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας, ωστόσο η έρευνα διεκόπη, μέχρι να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Οι θεραπείες που στηρίζονται στην ικανότητα του οργανισμού να αυτοϊάται, έχουν βρεί πρόσφορο έδαφος στην Αμερική, αποτελώντας έναν καινούργιο κλάδο που καλείται αναγεννητική ιατρική. Ο δρ. Γουίλιαμ Χαζελταϊν, γενικός διευθυντής της Human Genome Sciences, υποστηρίζει ότι στο μέλλον θα μεταβληθεί η έννοια της ιατρικής περίθαλψης, όπως την ξέρουμε σήμερα και θα κυριαρχήσει η αναγεννητική ιατρική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιμήκυνση της ζωής, καθώς το γηρασμένο σώμα μας θα αναζωογονείται με νέα κύτταρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση