Αύξηση νεοπλασιών των όρχεων στους νέους την τελευταία δεκαετία

Δραματική αύξηση, της τάξεως του 300% εμφανίζουν κατά την τελευταία δεκαετία, οι νεοπλασίες των όρχεων στους νέους στρατεύσιμης ηλικίας. Ευτυχώς όμως αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτά τα στοιχεία ανακοινώθησαν σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε με την ευκαιρία του 18ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα λάβει χώρα από τις 8/11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο γενικός αρχίατρος, παθολόγος – ογκολόγος, κ. Παύλος Διδάγγελος, παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προέκυπτε ότι μέσα στη δεκαετία του 1980 είχαν καταγραφεί από τους γιατρούς του 424 στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης 15 περιστατικά έναντι 47 περιστατικών που διαγνώστηκαν στη δεκαετία του 1990. Εξάλλου, την τελευταία δεκαετία του αιώνα, στο σύνολο των στρατιωτικών Νοσοκομείων της χώρας, εμφανίστηκαν 126 στρατεύσιμοι με νεοπλασίες των όρχεων.

Στο ίδιο συνέδριο θα εκτεθούν στοιχεία, που αφορούν τη δράση του 34ου Υγειονομικού Τάγματος, που συμμετείχε στην K-FOR, στο Κόσσοβο. Ο αρχίατρος Κωνσταντίνος Γκούβας είπε στους δημοσιογράφους ότι από σχετικές εξετάσεις που έγιναν στο σύνολο του ντόπιου πληθυσμού, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις στις υπηρεσίες της K-FOR στο Κόσσοβο, προέκυψε ότι ένα τεράστιο ποσοστό, της τάξεως του 90% πάσχει από ηπατίτιδα Β ή παρασίτωση. Οσον αφορά στα περιστατικά που αντιμετώπιζε το προσωπικό της K-FOR, είχαν σχέση κυρίως με προβλήματα λοιμώξεων του αναπνευστικού και οι 18 διακομιδές ασθενών που έγιναν, κυρίως με τα αμερικανικά ελικόπτερα, αφορούσαν βαριά τραυματισμένους από τροχαία δυστυχήματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση