Οι προβλέψεις του μέλλοντος

Με αφορμή τη νέα χιλιετία, όλοι μας αναρωτηθήκαμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στην καθημερινή μας ζωή. Τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις, τις οποίες και αναλυτικά εξέθεσε στο περιοδικό της «Ο Μελλοντολόγος (The Futurist), έκανε η Παγκόσμια Μελλοντολογική Εταιρία. Ενδεικτικά παρατίθενται οι δέκα σημαντικότερες, όπως τις κατατάσει η ίδια η εταιρία.

– Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γη ηλικίας 100 ετών θα αυξηθεί σημαντικά και από 135.000 που είναι σήμερα, θα ανέλθει σε 2.200.000 το έτος 2050.
– Μέχρι το 2010, θα υπάρχουν συσκευές βιο-ελέγχου, τις οποίες ο κάτοχός τους θα φορά στον καρπό του χεριού του, όπως ακριβώς φορά τώρα τα ρολόγια και με τις οποίες θα πληροφορείται ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του.
– Η σωματική άσκηση θα αποτελέσει μία από τις πλέον διαδεδομένες συνήθειες, γεγονός που θα βελτιώσει ιδιαίτερα τη σωματική και πνευματική υγεία.
– Θα εμφυτευθούν μικροσκοπικά ηλεκτρονικά τσιπς στο μπράτσο των ανθρώπων, τα οποία θα δίνουν εντολές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που θα είναι ενσωματωμένοι σε διάφορες συσκευές οικιακής χρήσης, όπως κουζίνες, πλυντήρια κ.λ.π.
– Τον 21ο αιώνα θα μειωθούν σημαντικά οι γεννήσεις αλλά και οι θάνατοι κατά τον τοκετό
– Οι αγρότες θα γίνουν ‘γενετικοί μηχανικοί’ και θα καλλιεργούν εμβόλια.
– Η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050.
– Το 90% των 9.000 γλωσσών που υπάρχουν, θα εξαφανιστούν στις επόμενες δεκαετίες.
– 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, θα απειληθούν από τη λιψυδρία έως το 2025.
– Ο ανθρώπινος πληθυσμός θα σταματήσει να αυξάνει το 2035.

Σημειωτέον ότι μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως αυτές παρατέθηκαν στο ίδιο περιοδικό, βασιζόμενες σε πορίσματα ερευνητών του Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγγκτον σφετερίζεται τη δόξα των ιατρών. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι μέχρι το 2009, ισχυρά υπολογιστικά συστήματα θα εκτελούν χρέη ιατρών, κρατώντας ιατρικά ιστορικά, κάνοντας διαγνώσεις, συνταγογραφώντας και παρακολουθώντας την εξέλιξη των ασθενών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση