Αυξάνεται η παιδική παχυσαρκία στην Αμερική

Η παιδική παχυσαρκία στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά από το 1960, κατά 54% στα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και κατά 40% στους έφηβους. Αυτό ανακοίνωσε στην 4η ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής, η Δρ. Τερέζα Νίκλας. Αυτή η αύξηση στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, τείνει να εξομοιώσει τα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ ενηλίκων και παιδιών στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ περίπου το 50% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που διεξάγει η σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημιου Tulane της Αμερικής, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι απο 160.000 χιλιάδες άνθρωποι από το 1972.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, το 1995, τα παιδιά στην ηλικία των 10 ετών ήταν βαρύτερα κατά 5 κιλά σε σχέση με τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας το 1973. Δυστυχώς αυτή η αύξηση στο σωματικό βάρος δεν έχει συνδυαστεί με αντίστοιχη αύξηση στο μέσο ύψος των παιδιών. Με 45 επιπλέον θερμίδες σε καθημερινή βάση, το σωματικό βάρος μπορεί να αυξηθεί κατα 2,5 κιλά μέσα σε ένα έτος. Από το 1973 εως και το 1994 τα παιδιά στις ΗΠΑ αύξησαν την πρόσληψη σε πρωτεϊνες και υδατάνθρακες ενώ μείωσαν την αντίστοιχη πρόσληψη σε λιπίδια. Παράλληλα έχει μειωθεί ο χρόνος ενασχόλησης με δραστηριότητες που αυξάνουν τη φυσική δραστηριότητα και έχει αυξηθεί ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης.

Το γεγονός ότι η διατροφή ολοένα και βελτιώνεται αλλά παράλληλα αυξάνουν και τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας πρέπει να οδηγήσει σε περαιτέρω μελέτη της συσχέτισης της φυσικής δραστηριότητας με το σωματικό βάρος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση