Ασπιρίνη, κόκκινο κρασί και τσάϊ ασπίδα για τον καρκίνο

Η καθημερινή λήψη μιας ασπιρίνης φαίνεται να προστατεύει, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, ενώ τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α αποτελούν ασπίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα. Tον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν και το κόκκινο κρασί ή το τσάι του βουνού καθώς περιέχουν ουσίες που αναστέλλουν τη μετατροπή των φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά.

Αυτά τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ. Σπαντίδος και ο καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας του Λος Αντζελες κ. Μποναβίτα, στο πλαίσιο του 5ου Παγκοσμίου Συνεδρίου ‘Πρόοδοι στην ογκολογία’ και του 3ου Συμποσίου ‘Μοριακής Ιατρικής’ που πραγματοποιούνται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαντίδο, η σημαντικότερη πρόοδος έχει σημειωθεί στις σπάνιες μορφές καρκίνου, όπου ορισμένες φορές μπορεί να επιτευχθεί και 100% θεραπεία. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι λευχαιμίες, ο καρκίνος των όρχεων κ.λ.π. Aντίθετα, στους κοινούς καρκίνους, π.χ. του πνεύμονα, των μαστών και του παχέως εντέρου, δεν υπάρχουν ακόμα θεαματικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση