Αναπηρία Τώρα

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι εταιρεία μη κερδοσκοπική ΑΦΜ 090050177, ΔΟΥ Ι Θεσσαλονίκης. Το καταστατικό της δημοσιεύθηκε στο Βιβλίο Εταιρειών του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με Αριθμό 1064/8-3-96 και τροποποιήθηκε με αριθμό 3304/10-12-99. Διευθύνεται από ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες σοβαρής αναπηρίας. Λειτουργεί μόνο με άμισθους εθελοντές.

Ο στόχος

Βασικός στόχος του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επανεκπαίδευση του πληθυσμού που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας, των επαγγελματιών στην αποκατάσταση και των επιχειρήσεων που πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης.

Η ιστορία

Δημιουργήθηκε το 1993 από μία παρέα παραπληγικών και τετραπληγικών που για πρώτη φορά εξέδωσε το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ. Το πρώτο τεύχος είχε 16 σελίδες και 1500 συνδρομητές. Σύντομα έγινε 64 σελίδες με 7.000 συνδρομητές.
Μέχρι και το 1996 η εταιρεία ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δεν είχε νομική μορφή. Το 1997, για διαχειριστικούς λόγους, έγινε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Το http://www.disabled.gr/ λειτουργεί ως Disabled Hellas από το 1985.
ακολούθησε όλες τις τεχνολογίες: από το HELPAK του ΟΤΕ και το FidoNet των μερακλήδων έως το σημερινό internet.

Η υποδομή

Το γεγονός ότι η εταιρεία ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στελεχώνεται κυρίως από ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες την υποχρεώνει να λειτουργεί με όρους αναπηρίας και όρους αποκατάστασης.
Τα πάντα λειτουργούν από τις κατοικίες των συμμετεχόντων στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και τους δικούς τους υπολογιστές.
Έτσι το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δεν έχει ούτε γραφείο ούτε περιουσία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση