Αμερικανικές εκλογές: Η Υγεία βγάζει Πρόεδρο

9 στους 10 Αμερικάνους θα ψηφίσουν για Πρόεδρο με βάση το πρόγραμμα των δύο υποψηφίων για την Υγεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα παναμερικανικής έρευνας, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με αυτά 28% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο τομέας της υγείας θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του επόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με την εκπαίδευση να έρχεται στην δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ποσοστό 13%.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία πήραν μέρος 2018 άτομα, από τους ψηφοφόρους που θεωρούν την Υγεία ως πρώτη προτεραιότητα, ένα ποσοστό 60% πιστεύει ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore είναι πιο κατάλληλος για πρόεδρος και μόλις το 27% εμπιστεύεται τον κυβερνήτη George W. Bush. Αντίθετα, μεταξύ των ψηφοφόρων που δεν θεωρούν την Υγεία ως καθοριστικό παράγοντα της ψήφου τους, ο George W. Bush υπερτερεί με ποσοστό 69% έναντι 18% του αντιπάλου του.

Η έρευνα έδειξε επίσης την ικανοποίηση των Αμερικανών που κάνουν χρήση του Medicare, του κρατικού δηλαδή συστήματος ασφάλισης ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών. Το 61% των χρηστών αυτού του ασφαλιστικού προγράμματος, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο από τις παροχές και την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες που του εξασφαλίζει το Medicare. Αντίθετα, το ποσοστό των ατόμων που είναι ασφαλισμένο στο Managed Care και δηλώνει ικανοποιημένο, έχει μειωθεί στο 38%, έναντι του 58% που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση