Οι μεγάλες βελόνες προκαλούν λιγότερο πόνο

Οι μεγάλες βελόνες προκαλούν λιγότερο πόνοΤο να υποστείς μία ένεση δεν είναι καθόλου ευχάριστη υπόθεση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας στη Βρετανία, κάνοντας ενέσεις σε βρέφη με μικρότερες βελόνες, τα εκθέτουμε σε επιπλέον πόνο. Πολλά νήπια, έχουν ελαφρές επιπλοκές από σειρά ενέσεων, που έχουν κάνει πριν δύο, τρεις ή και τέσσερις μήνες, όπως είναι για παράδειγμα το οίδημα, ο ερεθισμός και ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιοχή γύρω από το σημείο της ένεσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το Oxford Vaccine Group στο Νοσοκομείο John Radcliffe, προέκυψε ότι μωρά που έχουν δεχθεί εμβολιασμούς, χρησιμοποιώντας σύριγγες με διαφορετικό μήκος βελόνας, είχαν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις. Κατά μέσο όρο για κάθε πέντε εμβολιασμένα νήπια, η χρήση βελόνας μεγαλύτερης σε μήκος, προστατεύει το ένα από την εμπειρία κάποιας τοπικής επιπλοκής, ενώ η ερευνητική ομάδα, ζήτησε από τους κατασκευαστές, οι οποίοι προμηθεύουν με βελόνα μικρού μεγέθους τα πακέτα των εμβολίων τους, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους.

Ο Nigel Higson, εκπρόσωπος του Primary Care Virology Group δήλωσε ότι θα ήταν εντελώς αποτρόπαιο να χρησιμοποιείται μικρότερη βελόνα για τον εμβολιασμό των νηπίων, αφού το σημαντικό σε έναν εμβολιασμό, είναι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι η βελόνα θα φθάσει στον μυ, όπου προορίζεται να μεταφερθεί το εμβόλιο και αυτός ο σκοπός, επιτυγχάνεται πολύ καλύτερα με μία μεγαλύτερη βελόνα, ενώ επίσης προσέθεσε ότι οι λεπτότερες βελόνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν πλέον κατάλληλες για τον παιδικό εμβολιασμό.

Τέλος, οι ερευνητές δήλωσαν, ότι όσο περισσότερο πόνο ή άλλες συνέπειες υφίσταται ένα παιδί από την εμπειρία μίας ένεσης, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν στο να το ξαναφέρουν οι γονείς του στο γιατρό, για τη συνέχιση των υπολοίπων δόσεων των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση