Νέα μέθοδος αντισύλληψης με μία ένεση κάθε μήνα

Νέα μέθοδος αντισύλληψης με μία ένεση κάθε μήναΟ Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενέκρινε τη χρήση του LUNELLE, ενός νέου αντισυλληπτικού, σε ενέσιμη μορφή, που χρειάζεται να χορηγείται μόνο μία φορά το μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Pharmacia Corporation. Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, αν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, είναι 99%, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση. Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο ενέσεων δεν πρέπει να ξεπαρνά τις 33 ημέρες, αλλά, επειδή είναι σε ενέσιμη μορφή, η μηνιαία επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο ή ιατρείο είναι απαραίτητη.

Το νέο προϊόν, περιέχει οιστρογόνα και προγεστερόνη, όπως και τα αντισυλληπτικά που χορηγούνται από το στόμα. Ετσι, η χρήση του αντενδείκνυται σε ορισμένες περιπτώσεις όπως είναι η πιθανή εγκυμοσύνη, η ύπαρξη θρομβοφλεβίτιδας ή ιστορικό θρομβοεμβολικών επεισοδίων, σε αγγειακές διαταραχές του εγκεφάλου ή των στεφανιαίων, σε ηπατοπάθειες, σε σακχαρώδη διαβήτη ή υπέρταση, σε καπνίστριες άνω των 35 ετών, σε ορισμένες μορφές καρκίνου και σε κολπική αιμόρροια άγνωστης αιτιολογίας. Στις γυναίκες που χρησιμοποιούν το LUNELLE, συτήνεται η διακοπή του καπνίσματος.

Η εταιρεία που κατασκευάζει το νέο αντισυλληπτικό, πιστεύει πως η επιτυχία του LUNELLE θα στηριχθεί στο γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν θεωρούν βολική την καθημερινή λήψη του αντισυλληπτικού δισκίου. Με τη χρήση του LUNELLE, οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν περίοδο κάθε μήνα, ενώ κανονική ωορρηξία επιτυγχάνεται σε 2-4 μήνες μετά τη διακοπή του. Επισημαίνεται τέλος, ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες, έμειναν έγκυες, σε λιγότερο από 6 μήνες, μετά τη διακοπή του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση