Φάρμακο για τις γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Φάρμακο για τις γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίεςΣύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Nastech, ολοκληρώθηκε η φάση των κλινικών δοκιμών που αφορούν την ενδορρινική χορήγηση υδροχλωρικής απομορφίνης, για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών που παρατηρούνται σε γυναίκες, μία σειρά καταστάσεων οι οποίες φαίνεται να είναι αρκετά συχνές, αφού σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο JAMA, επισημαίνεται ότι 4 στις 10 Αμερικανίδες παρουσιάζουν κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες στις γυναίκες διακρίνονται σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, μειωμένη σεξουαλική διέγερση, δυσπαρεύνια και επιμένουσα δυσκολία επίτευξης οργασμού. Η αιτιολογία τους είναι πολύπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει ψυχολογικά προβλήματα όπως κατάθλιψη, άγχος και κούραση. Η ενδορρινική χορήγηση απομορφίνης, έχει στόχο υποδοχείς στο κεντρικό νευρικό σύστημα, οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν την σεξουαλική διέγερση και την δυσπαρεύνια.

Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σχεδιάστηκε για να καθοριστεί η φαρμακοκινητική, η ασφάλεια και η ανεκτικότητα της ενδορρινικής χορήγησης απομορφίνης. Η μελέτη για την ασφάλεια του φαρμάκου περιελάμβανε κλινική εξέταση της μύτης, μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής και τέλος, τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου.

Η φαρμακευτική εταιρεία Nastech, η οποία παράγει το φάρμακο και έκανε τις κλινικές δοκιμές, ανέφερε ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες και δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό ή την αναπνοή. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να χορηγήσει το φάρμακο σε γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν παρόμοιες δοκιμές σε άνδρες οι οποίοι εμφανίζουν προβλήματα στύσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση