6o Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιά

Χαμηλή αυτοεκτίμηση και προβλήματα στις σχέσεις τους με τους γονείς και τους συνομήλικούς τους αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιά και οι έφηβοι.Αυτό προέκυψε απο μελέτη τα αποτλέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας. Πιο συγκεκριμμένα τα παχύσαρκα παιδιά παρουσιάζουν έντονα προβλήματα προσαρμογής και κοινωνικότητας στο σχολείο. Οι σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους δεν ειναι καλές, ενώ οι έφηβοι αντιμετωπίζουν και προβλήματα στις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Ενα στα τρία από αυτά τα παιδιά κατέχεται απο έντονα συναισθήματα ενοχής γιατί απέτυχε να χάσει βάρος με κάποια δίαιτα. Ολα τα παιδιά που πήραν μέρος στην μελέτη δήλωσαν ότι οι σχέσεις τους με τους γονείς τους δεν ήταν καλές και ως αιτία θεώρησαν, την αδυναμία τους να συμμορφωθούν σε δίαιτες που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Ενα κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών αυτών είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ τα μισά από αυτά παρουσίαζαν και κλινική κατάθλιψη. Στην συγκεκριμμκένη μελέτη οι ερευνήτες παρακολούθησαν επί τριά χρόνια 12 αγόρια και 13 κορίτσια ηλικίας 6 έως 16 ετών που παραπέμθηκαν απο τον παιδίατρο ή τον διαιτολόγο για ψυχοθεραπεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση