Τα τροχαία πρώτη αιτία θανάτου στον Ελληνικό Στρατό

Τα τροχαία πρώτη αιτία θανάτου στον Ελληνικό ΣτρατόΤα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στο Στρατό, καθώς κάθε χρόνο μόνο στο Στρατό Ξηράς συμβαίνουν περίπου 1.000 τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως συνέπεια 50 νεκρούς (δύο διμοιρίες οπλιτών) και 900 τραυματίες (δύο τάγματα), ενώ στο γενικό πληθυσμό, κάθε χρόνο έχουμε 25.000 τροχαία ατυχήματα με 3.000 νεκρούς (μια ταξιαρχία) και 30.000 τραυματίες εκ των οποίων οι 10.000 (μία μεραρχία) μένουν ανάπηροι. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία παρουσίασε ο διευθυντής του 1ου Επιτελικού Γραφείου της 1ης Στρατιάς, συνταγματάρχης Ιωάννης Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του σε ημερίδα με θέμα την πρόληψη ατυχημάτων στο Στρατό, η οποία έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με διοργανωτή το Γ΄ Σώμα Στρατού και υπό την αιγίδα της 1ης Στρατιάς.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επισήμανε πως το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτή αποδίδεται στη μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, που παρουσιάστηκε μέσα στη δεκαετία. Από την άλλη, παρατηρείται μείωση των ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια στο Στρατό, ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των ατυχημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αυτοκτονίες και τα ναρκωτικά στο Στρατό.

Ετσι, σε ότι αφορά τις αυτοκτονίες, σημείωσε ότι πάντα αποτελούσαν ένα σοβαρό πρόβλημα, αφού παραμένουν μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου σε ειρηνικές περιόδους, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση ή εμπορία ναρκωτικών στο Στρατό, φαίνεται πως οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος των συλληφθέντων δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση