Ελπίδες για 30.000 Ελληνες που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας

Ελπίδες για 30.000 Ελληνες που πάσχουν από  σκλήρυνση κατά πλάκαςΠάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, στους οποίους χορηγήθηκε μιτοξανδρόνη, παρουσίασαν υποχώρηση των συμπτωμάτων σε ποσοστό πάνω από 70%, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δημήτρη Κουντούρη, καθηγητή Νευρολογίας και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Hans Kornhuber, καθηγητή Νευρολογίας και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ulm της Γερμανίας. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας στη χώρα μας, υπολογίζονται μεταξύ 25.000 – 35.000.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν αντιμετωπισθεί με τη χρήση μιτοξανδρόνης, περισσότεροι από 1200 ασθενείς στην Ελλάδα, με πολύ καλά αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Κουντούρης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 10% του συνόλου των ασθενών, μετά τη θεραπεία, παρουσίασε πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων και δεν παρουσίασε καμία υποτροπή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών. Να σημειωθεί ακόμη ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου.

Η μιτοξανδρόνη, είναι ένα αντινεοπλασματικό φάρμακο, το οποίο, με αφορμή τα πολύ καλά αποτελέσματα που εμφανίστηκαν, έλαβε την έγκριση για χορήγηση κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση