LASER και η χρήση του στην αισθητική

LASER και η χρήση του στην αισθητικήΙδιαίτερη αναφορά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία των laser και πώς η τεχνολογία αυτή ήρθε στο προσκήνιο και άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή μας. Η εφαρμογή των laser αποτέλεσε μια πραγματική επανάσταση τόσο στους τομείς της ιατρικής όσο και της αισθητικής αλλά και της γενικότερης προόδου της τεχνολογίας. Η λέξη laser προέρχεται από τα αρχικά Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, που σημαίνει ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Πάνω στο φαινόμενο αυτό της εξαναγκασμένης εκπομπής ακτινοβολίας βασίζεται η λειτουργία του laser ως συσκευή, διότι έτσι παράγεται οπτική ακτινοβολία εξαιρετικής δύναμης, εμβέλειας και ακρίβειας. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες laser ανάλογα με το ενεργό υλικό τους. Καθένα από αυτά έχει ιδιαίτερη αξία και εφαρμογές σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Πού χρησιμεύει στην αισθητική

Στον τομέα της αισθητικής εφαρμόζονται τα λεγόμενα χαμηλής ισχύος laser. Η κατηγορία αυτή των laser προκαλεί κάποια φαινόμενα όταν δρα στον ανθρώπινο οργανισμό, φαινόμενα τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα γιατί βοηθούν στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων.

Τα κύρια φαινόμενα που προκαλούνται από τα laser χαμηλής ισχύος και χρησιμεύουν στην αισθητική είναι η αντιφλεγμονώδης δράση τους, η αναλγητική επίδραση και η αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας.

Τα φαινόμενα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οριστική αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτά της ακμής, της καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και η υποβοήθηση της κυκλοφορίας της λέμφου που είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων.

Η δράση του laser κατά των οιδημάτων (πρηξιμάτων) δίνει νέα διάσταση στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως αυτή των πρησμένων ματιών (σακούλες κάτω από τα μάτια) καθώς επίσης και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων.

Η δράση του laser στην αισθητική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα ενώ σε προβλήματα φλεγμονώδους ακμής ή σε σημάδια και δυσχρωμίες προερχόμενα από ακμή, επιτελούνται πραγματικά θαύματα!

Η εφαρμογή των laser στην αισθητική είναι ελπιδοφόρα και αναμένεται να αυξηθεί και να επεκταθεί για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πληθώρας αισθητικών προβλημάτων. Το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε την νέα τεχνολογία και να την εφαρμόσετε στη δική σας περίπτωση!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση