Σε καραντίνα ο νομός Έβρου.

Σε καραντίνα ο νομός Έβρου.Συνεδριάζει σήμερα στις Bρυξέλλες η Mόνιμη Kτηνιατρική Eπιτροπή της Eυρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αφθώδους πυρετού που εμφανίσθηκε σε βοοειδή στο δέλτα του ποταμού Έβρου. Η επιτροπή αναμένεται να επιβάλει κοινοτική καραντίνα στον νομό και πιθανόν και σε άλλες περιοχές της Θράκης.

Σε xθεσινές του δηλώσεις για το θέμα ο υφυπουργός Γεωργίας δήλωσε οτι έχουν σφαγεί και ταφεί υγειονομικά 1.400 βοοειδή, από 1.600 περίπου που εμφάνισαν συμπτώματα αφθώδους πυρετού. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού των βοοειδών που εμφανίσθηκε σποραδικά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και δήλωσε οτι είναι υπο έλεγχο. Προσέθεσε δε οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό.

Ας σημειωθεί οτι τόσο ο αφθώδης όσο και ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο με την κατανάλωση. Ωστόσο ο αφθώδης πυρετός προκαλεί σπάνια δερματικές βλάβες στα άτομα που έχουν άμεση επαφή με τα ζώα όπως οι κτηνοτρόφοι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση