Πόρνες εναντίον AIDS

Είναι γνωστό οτι ένας αξιοσημείωτος αριθμός εκδιδομένων γυναικών στην Αφρική (περί το 5% σε 2000 γυναίκες που μελετήθηκαν), παρά τις επανειλημμένες σεξουαλικές επαφές με (αποδεδειγμένα) πάσχοντες από AIDS, δεν έχει μολυνθεί από τη νόσο. Αντίθετα οι γυναίκες αυτές έχουν αναπτύξει μιας μορφής ‘ανοσία’ απέναντι στο AIDS, καθώς τα T λεμφοκύτταρά τους έχουν αυξηθεί σε αριθμό και έχουν αναπτύξει ικανότητα να καταπολεμούν το θανατηφόρο ιό.

Βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία, ομάδα ερευνητών από την Αγγλία και την Κένυα ανακοινώνουν οτι είναι έτοιμοι να αρχίσουν σύντομα την πειραματική χορήγηση σε εθελοντές ενός νέου ελπιδοφόρου εμβολίου κατά του AIDS. Το εμβόλιο αυτό, αν αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα χρησιμοποιηθεί στην Αφρική κατά κύριο λόγο. Ο λόγος είναι οτι αφορά στελέχη του ιού του AIDS που εμφανίζοντια στην Μαύρη Ηπειρο (και πολύ λιγότερο στον υπόλοιπο κόσμο).

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Dr. Omu Anzale (διευθυντής κλινικής σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων στο Ναϊρόμπι), “η επαφή με τον ιό είχε σαν αποτέλεσμα στις γυναίκες αυτές να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, χωρίς όμως να εκδηλώσουν νόσο”. Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση στα πλαίσια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS που διεξάγεται στο Durban της Νοτίου Αφρικής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση