Tα κινητά τηλέφωνα προκαλούν σημαντικές παρενέργειες;

Tα κινητά τηλέφωνα προκαλούν σημαντικές παρενέργειες;Χρήστες κινητών τηλεφώνων διαμαρτύρονται συχνά για πονοκεφάλους, υπερθέρμανση του αυτιού και αίσθημα καυσαλγίας στο δέρμα του προσώπου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ο Dr. Gunnhild Oftedal, του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης κα Τεχνολογίας στο Trondheim και οι συνεργάτες του εστειλαν ένα ερωτηματολόγιο σε 12000 χρήστες κινητών στην Σουηδία και 5000 χρήστες στην Νορβηγία. Ένα ποσοστό περίπου 17% των ερωτηθέντων παρουσίαζε τα προαναφερθέντα συμπτώματα.

Σημαντικό παράγοντα για την εκδήλωση των συμπτωμάτων έπαιζε η διαρκεια των τηλεφωνημάτων. Όσο περισσότερη ώρα γινόταν χρήση τόσο πιθανότερη ήταν η εκήλωση των συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι απο τους ερωτηθέντες δεν είχαν επισκεφθεί γιατρό για τα συμπτώματα τους. Η πιο συχνή μέθοδος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων ήταν η μείωση των τηλεφώνων και η χρήση συσκευών ‘hands free’.

Οι ερευνητές τέλος σχολιάζουν οτι τα προβλήματα υγείας που κατέγραψαν δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται αιτιολογικά με αυτά καθαυτά τα κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση