Μονόδρομος για το ΕΣΥ

Μονόδρομος για το ΕΣΥΣημαντικές παρεμβάσεις του υπουργού Υγείας κ.Α.Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών κ.Γ.Δρύ στο 2ο Συνέδριο Υγείας, που ξεκίνησε χθές με θέμα : Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας. Ανταγωνισμός ή Συνεργασία;

Διπλασιασμό των χρεών των νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού την περασμένη χρονιά, ανέφερε ο κ.Δρύς, ενώ τόνισε ότι το σύστημα περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από κατασπατάληση πόρων, χαμηλή αποτελεσματικότητα, δημιουργώντας ένα πλέον δαπανηρό σύστημα μια και οι συγκεκριμένες δαπάνες τετραπλασιάστηκαν από το 1991 έως το1999.

Αν και αναγνώρισε τα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Α. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η υγειονομική μεταρρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, θεωρώντας απαραίτητο τον καθορισμό πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επισήμανε ότι μόνο οι ανασφάλιστοι, κυρίως οικονομικοί μετανάστες, κοστίζουν στο ΕΣΥ περισσότερα από 25 δισ. ετησίως δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να διέπει ένα εθνικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η υγειονομική μεταρρύθμιση στοχεύει στην ανάπτυξη και στην οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην περιφερειακή συγκρότηση και διοίκηση του ΕΣΥ, την ενιαία χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, την αποτελεσματική διοίκηση των νοσοκομείων και την εξασφάλιση όρων και προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι με την χορηγία του MediSystem, ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση