Ανάσες ζωής

Ανάσες ζωής για όσους πάσχουν από άσθμα αλλά και γι αυτούς που ζούν με πάσχοντα άτομα θέλει να προσφέρει η Ομάδα Ασθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Ασθμα (3/5/00).

Το άσθμα είναι μία χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό την δύσπνοια που οφείλεται σε παροδική στένωση των αγωγών μέσω των οποίων γίνεται η είσοδος και η έξοδος του αέρα στους πνεύμονες. Το μήνυμα ότι το άσθμα μπορεί να αντιμετωπιστεί και ότι οι ασθενείς με την σωστή αντιμετώπιση μπορούν να γευτούν τις χαρές της ζωής είναι κυρίαρχο στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμμένα αύριο στο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί θα διεξαχθούν αγώνες κολύμβησης για νέους που πάσχουν από άσθμα ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν, σε όσους το επιθυμούν, μετρήσεις αναπνοής και θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό καθώς και οδηγίες για την πρόληψη του άσθματος.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 2.30 έως και τις 5.30 το απόγευμα με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης προληπτικός έλεγχος, που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του άσθματος, θα γίνεται από την Ομάδα Ασθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ανω Λιοσίων αύριο (3/5/00) από τις 10π.μ. έως τις 4μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη το έργο της ενημέρωσης το έχουν αναλάβει οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για το άσθμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πάρκο Φωκά και στο αεροδρόμιο, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν και μετρήσεις αναπνοής στο κόσμο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση