Εφαρμογή ακτινοβολίας υπέρυθρης

Άλλες ονομασίες

Radiant heat, Infra red

Ενδείξεις

Η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές της αισθητικής, κυρίως εκείνες που έχουν σχέση με υποξείες και χρόνιες φλεγμονικές καταστάσεις όπως αυτή της κυτταρίτιδας καθώς επίσης σε οστικές αλλοιώσεις (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση) και έντονες μυϊκές συσπάσεις, λόγω των αποτελεσμάτων της ακτινοβολίας αυτής στο δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών με αποτέλεσμα: τοπική αύξηση του μεταβολισμού, αύξηση της κυκλοφορίας και ταυτόχρονα τοπική αγγειοδιαστολή καθώς και υπερλειτουργία των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων.

Αντενδείξεις

Η εφαρμογή υπέρυθρης ακτινοβολίας αντενδείκνυται σε δέρμα που παρουσιάζει φλεγμονές, σε περιοχές του δέρματος με υπαισθησία, σε πολύ νεαρά άτομα, σε οξείες τραυματικές καταστάσεις καθώς και σε παθήσεις των αγγείων, φλεβών ή αρτηριών.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω χρήσης ειδικών λαμπτήρων που εκπέμπουν τις θερμές ακτίνες και ο χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από λίγα λεπτά αρχικά, τα οποία μπορεί να αυξηθούν στην συνέχεια των επισκέψεων, ανάλογα με την κρίση του/της αισθητικού.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να παρουσιαστεί ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση