Κρυοθεραπεία

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται τοπική μείωση της θερμοκρασίας στο σώμα.

Ενδείξεις

Η κρυοθεραπεία ως θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται χρόνια στον τομέα της ιατρικής αποκατάστασης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εγκαυμάτων, σε οξείς τραυματισμούς κ.λ.π. Στον τομέα της αισθητικής η κρυοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως λόγω των φυσιολογικών αποτελεσμάτων της πρωτογενούς τοπικής συστολής των αγγείων και της δευτερογενούς τοπικής αντίδρασης αγγειοδιαστολής, φαινόμενα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Αντενδείξεις

Η μέθοδος αυτή αντενδείκνυται σε περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν υπαισθησία, σε ανοιχτά τραύματα, σε άτομα που παρουσιάζουν εξαιρετική ευαισθησία στο κρύο, στην εγκυμοσύνη, σε κακοήθεις όγκους, σε ηλικιωμένα άτομα, σε καταστάσεις δερματικών παθήσεων, σε προβλήματα της καρδιάς και του αναπνευστικού, στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διενέργεια

Στην αισθητική η μέθοδος εφαρμόζεται μέσω ψυχρών επιθεμάτων,συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό εμπεριέχοντα σιλικόνη,τα οποία φυλάσσονται στο ψυγείο ή σε ειδική ψυκτική συσκευή. Η διάρκεια της κρυοθεραπείας κυμαίνεται από 10-20 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όταν λαμβάνονται πλήρως υπόψη οι αντενδείξεις της μεθόδου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση